Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Maart: Streektaalmaand in Drenthe

Composition with books on the table

Tekst: Huus van de Taol | Fotografie: FabrikaCr / iStock

In de maand maart wordt in Drenthe net als voorgaande jaren de streektaalmaand gevierd. Ook Taal an Taofel doet mee, en organiseert twee zondagmiddagen gevuld met Drentse literatuur en muziek. Streektaalorganisatie Huus van de Taol staat garant voor een fijn begin van de zondag.

Zondag 20 maart is Taal an Taofel in Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Het publiek kan dan luisteren naar gedichten van Janet Baron Lopers. Jan Germs vertelt verhalen en de muziek is van Geert Jan Brader. Reserveren kan via mail: reina.zwiers@planet.nl.

Op zondag 27 maart is Taal an Taofel in Grand Café De Brink in Dwingeloo. Het publiek kan luisteren naar gedichten van Eddy Zinnemers en verhalen van Herman Sandman. De muziek is van John en Nienke Havinga. Reserveren kan door je aanmelding via een van deze mailadressen ans.klok@ziggo.nl of j.oosting01@home.nl door te geven.

Met Taal an Taofel kun je je dus twee zondagen helemaal onderdompelen in de muziek en literatuur in de Drentse streektaal. Beide bijeenkomsten beginnen om 11.00 uur en zijn om 14.00 uur afgelopen. De entree bedraagt € 20,00. Koffie en thee en een maaltijd van het warme buffet in de pauze zijn daarbij inbegrepen.

Cultuur
  • Composition with books on the table