Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kaartverkoop Internationaal Filmfestival Assen van start

Colorful zebra crossing in front of the modern DNK building in Assen

Tekst: Internationaal Filmfestival Assen | Fotografie: venemama / iStock

Afgelopen weekend is de reguliere ticketverkoop van Internationaal Filmfestival Assen (IFA) van start gegaan. Vrienden van IFA hadden eerder toegang tot de tickets via een beperkte voorverkoop. De 42ste editie van IFA toont vanuit hoofdlocatie DNK een uitgebalanceerd programma van films en documentaires van voornamelijk vrouwelijke hand. Met dit jaar in het bijzonder een sterke vertegenwoordiging Nederlandse filmmakers.

Programmeur Henriëtte Poelman: ‘Ik ben verrukt over het programma van IFA 2022, geweldig om het nu in z’n geheel aan te kunnen kondigen! Prachtige internationale titels die in Nederland nergens anders te zien zijn, maar ook geweldige voorpremières én een paar ‘tweede-kans-films’ die je wellicht gemist had maar nu alsnog op het grote scherm kunt zien. Dat er zoveel filmmakers en interessante gasten langskomen is natuurlijk te gek, en precies wat een festival zo bijzonder maakt ten opzichte van gewoon bioscoopbezoek. Wanneer heb je als filmliefhebber nou de kans een regisseur live voor je neus over haar film te horen vertellen? Op IFA, dus!’

Extra vertoningen in VERA en het Forum

IFA is in het weekend van 11, 12 en 13 maart te bezoeken in DNK en in het Drents Archief te Assen. Op dinsdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) organiseert IFA twee extra filmvertoningen in Groningen. Bij VERA Zienema draait Poly Styrene: I Am a Cliché (Celeste Bell, Paul Sng, 2021), over de frontvrouw van het Britse X-Ray Spex, met een optreden van de band Hands Off. In het Forum vertonen we Gouden Leeuw-winnaar L’Evenement (Audrey Diwan, 2021), met een nagesprek onder leiding van Lotje IJzermans, programmamaker, scenarist en oprichter van het dagelijkse NPO Radio 1 cultuurprogramma Nooit Meer Slapen.

Interactieve timetable

Het complete filmprogramma van IFA 2022 is te vinden op de website filmfestivalassen.nl. Hier vind je aanvangstijden, locaties en uitgebreide achtergrondinformatie per film. IFA bezoekers kunnen met de interactieve timetable een persoonlijk festivalprogramma maken op basis van een aantal voorgeselecteerde thema's. De openingsfilm op de vrijdagavond is het BAFTA-genomineerde Ali & Ava van regisseur Clio Barnard. Naast het programma in de zalen zijn een aantal films ook online te bekijken. De kaartverkoop van het online filmaanbod start binnenkort. Tussen alle films door is er een prikkelend randprogramma vol muziek en beeldende kunst.

Over Internationaal Filmfestival Assen

IFA viert vrouwelijke filmmakers & versterkt hun positie in de filmwereld, toont nieuwe perspectieven & doorbreekt stereotiepe sekse- en genderrollen. IFA is een van de oudste filmfestivals met een (intersectionele) feministische traditie in Europa en het enige filmfestival in Nederland waar vrouwelijke filmmakers centraal staan. We bieden aanstormend filmtalent een podium met twee jaarlijkse korte filmcompetities: KersVers en Noordsterren.

Cultuur
  • Colorful zebra crossing in front of the modern DNK building in Assen, Netherlands