Lifestylemagazine over Noord-Nederland

27 februari: Winterwonderlandwandeling op Landgoed Vennenbroek

Tekst en fotografie: Nationaal Park Drentsche Aa

Net buiten Paterswolde ligt een prachtig landgoed, genaamd Vennebroek. Hier kun je eindeloos wandelen door een mooi parkbos, langs weilanden en majestueuze beuken- en eikenlanen. Tijdens de laatste weken van de winter kun je genieten van de zingende en kwetterende vogels als roodborst, groene specht en boomklevers.

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert op zondag 27 februari een winterwonderlandwandeling op dit indrukwekkende landgoed. De route leidt over Vennebroek en langs het Friescheveen. Landgoed Vennebroek maakt deel uit van de landgoederengordel Eelde-Paterswolde en kent een rijke geschiedenis. Tijdens de wandeling wordt er extra aandacht besteed aan de winterse omstandigheden, winterrust van bomen en het leven van de vogels.

De wandeling start om 10.00 uur bij de poort van Landgoed Vennebroek, Hoofdweg 255, 9765 CH in Paterswolde. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten.

Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.