Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Poëzie op de fiets

Ontdek al fietsend de dichters en de omgeving van Groningen.

Fietspad

Met de Poëzieknooppunten stel je je eigen poëzieroutes samen voor een moment dat je zelf uitkomt, met een lengte die past bij de spieren in je benen. Hoe verder je fietst, hoe meer poëzie je kunt horen.

Voor de Poëzieknooppunten zijn op 300 fietsknooppunten in en om de stad Groningen gedichten geplaatst van de dichters die aan het festival Dichters in de Prinsentuin deelnamen in 2020. In 2021 worden er nog eens 50 gedichten toegevoegd. Soms hoor je gedichten die perfect aansluiten bij de plek waar je dan bent, of luister je naar werk van de jongste dichters: winnaars uit de wedstrijd Doe Maar Dicht Maar.

Met de VERS gedichtenapp kun je de gedichten op je telefoon luisteren. Speciaal voor Dichters in de Prinsentuin heeft Noordwoord er 200 in de app gezet. Bij de start van het Dichters in de Prinsentuin-weekend in 2020 is de app in première gegaan. Stippel je eigen route uit aan de hand van fietsknooppunten (bijvoorbeeld met de routeplanner van de Fietsersbond) en laat je verrassen, of stippel je route uit op basis van de gedichten die je wil horen. Ook maken we een paar kant-en-klare routes voor je, de eersten zijn hier te vinden.
De app VERS is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Instructies voor het downloaden, installeren en gebruiken van de app vind je hier.

Ook in de Prinsentuin, onder normale omstandigheden DE locatie van Dichters in de Prinsentuin is van elke festivaldichter een gedicht te beluisteren via de VERS-app. Zo kunnen poëzieliefhebbers hun individuele Dichters in de Prinsentuin beleven.

Cultuur
  • Noordwoord
  • Olha Rohulya / iStock