Lifestylemagazine over Noord-Nederland

21 november t/m 9 januari: Tentoonstelling 'Langstme yn glês'

Bij deze tentoonstelling staat verlangen in al zijn vormen centraal.

Leeuwarden

De nieuwe tentoonstelling Langstme yn glês is van 21 november 2021 t/m 9 januari 2022 tijdens openingsuren te bekijken bij Tresoar. In de tentoonstelling staat verlangen centraal. Verlangen naar contact met de ander, met de buitenwereld. Verlangen naar meer oog voor elkaar en de omgeving. Verlangen naar de natuur in al haar vormen.

28 kunstenaars van FRIA, de beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, kregen voor de expositie Langstme yn glês een glazen vaas ter beschikking waarin of waaromheen ze met kunst op geheel eigen wijze de titel ‘Langstme yn glês’ konden interpreteren. De vazen zijn eerder gebruikt bij de tentoonstelling Frysk libben erfgoed in Obe en werden voor deze nieuwe expositie door de kunstenaars ge-upcycled.

De interpretatie van de titel van de expositie is door de kunstenaars vormgegeven met technieken als schilderen, etsen, vilten, fotograferen en tekenen. Er is ook gewerkt met epoxyhars en metaal. Het brede scala aan disciplines zorgt ervoor dat uit iedere vaas een andere, geheel eigen beeldtaal spreekt.

Kijk op tresoar.nl voor de actuele openingstijden. Deze kunnen wegens nieuwe coronamaatregelen afwijken van de reguliere openingstijden. De toegang tot de tentoonstelling is gratis. Bij Tresoar, de schatkamer van Fryslân, bezoek je ook andere mooie tentoonstellingen, zoals Wy kinne der noch wel ien by ha, over Friese gezinnen en hun Joodse pleegkinderen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Uittips
  • Tresoar
  • SAKhanPhotography / iStock