Lifestylemagazine over Noord-Nederland

17 t/m 23 oktober: Gaasterlandse Natuurweek

Een herfstvakantie vol vertier in de natuur!

Nacht

Wandeltochten en -excursies, paddenstoelen, kinderactiviteiten, een Beach Clean Up, een sportieve outdoordag, GPS-tocht, workshop nachtfotografie, de Gaasterlandse Natuurweek heeft het allemaal! Naast ‘Duurzaamheid’ is het thema van de 34e Gaasterlandse Natuurweek ‘Ode aan het landschap’. Kom genieten van de oogverblindende kleurenpracht van de herfst in het Gaasterlandse landschap. Trek een warme jas aan, zet je zintuigen op scherp en beleef buiten tijdens de Gaasterlandse Natuurweek.

Op zondag 17 oktober wordt er afgetrapt met een drietal wandeltochten van 25, 15 en 10 km door het Gaasterlandse natuurschoon. Start- en eindpunt van de wandeltochten is Bezoekerscentrum Mar en Klif waar men de hele week een kijkje kan nemen bij de Exposite ‘Ode aan het landschap door de lens van natuurfotograaf Jan Tijsma’.

Een greep uit de overige activiteiten voor volwassenen

Paddenstoelenexcursies met kenner Gosse Haga, excursies met gids door It Rysterbosk met It fryske Gea en het Lycklamabos met Natuurmonumenten, een geschiedeniskuier ‘Oude Balksterweg’ met Arnoud van de Ridder en een Gaasterlandse bossenkuier o.l.v. oud-boswachter Goasse Hylkema i.s.m. Staatsbosbeheer. Daarnaast staan er een lezing en een nachtfotografie workshop op het programma o.l.v. fotograaf en landschapsambassadeur Jan Tijsma.

Leuk voor kinderen

Expeditie Waterbeestjes bij de slottuin o.l.v. een boswachter van It Fryske Gea, Landschap Schilderen met IVN Súdwesthoeke, het Hazenpad vol leuke opdrachten en een verhaal van poppenspeelster Jinky, Familiespeurtocht ‘Op zoek naar de otter’ i.s.m. Staatsbosbeheer en de Wilde Buitendag ‘Word boswachter van OERRR’ met Natuurmonumenten.

De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol leuke, groene, sportieve, creatieve en duurzame activiteiten, georganiseerd door een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Natuurmonumenten, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke. De Gaasterlandse Natuurweek is tevens de Duurzaamheidsweek van de gemeente De Fryske Marren en wordt dan ook mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente DFM.

Het gehele programma van de Gaasterlandse Natuurweek, compleet met aanvullende informatie zoals locaties, aanvangstijden en opgavemogelijkheden, is te vinden op www.gaasterlandsenatuurweek.nl.

Uittips
  • Gaasterlandse Natuurweek
  • Jan Tijsma