Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zondag 10 oktober: Herfstwandeling in Ekehaar

Tijdens een van de wandelroutes kun je volop genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft.

wandelaars

De herfst is van start en dat wordt op allerlei verschillende manieren gevierd. In het Drentse dorp Ekehaar wordt er op 10 oktober voor de 13de keer een herfstwandeling voor wandelaar en nordic-walkers georganiseerd. Er is keuze uit verschillende routes en na afloop ontvangt iedere deelnemer een kopje verwarmende snert.

Deelnemers aan de herfstwandeling hebben de keuze uit vier routes: van 10, 15, 20 en 25 kilometer. Alles routes starten bij dorpshuis De Eekhof aan de Oal Diek 3. Voor de eerste twee routes kun je beginnen tussen 09.00 en 13.00 uur, als je een van de twee langste routes kiest start je tussen 09.00 en 12.00 uur.

Ekehaar is een dorp in de prachtige provincie Drenthe en ligt centraal in de vierhoek Assen, Rolde, Grolloo en Hooghalen. De routes lopen over verharde of onverharde wegen en paden door de prachtige natuur van het Drentse landschap. De uitgezette routes lopen deze keer zuidoostelijk van het dorp Ekehaar.

Afhankelijk van de gekozen route wordt gewandeld door of langs de dorpen Ekehaar, Amen, Vredenheim, Grolloo en de wijde omgeving hiervan. De gevarieerde wandelingen gaan langs houtwallen, weiden en essen, over heideveldjes en door de omgeving van de Drentsche Aa. Onderweg kan men genieten van de natuur in kleurige herfsttooien, vallende bladeren, vele soorten paddenstoelen, boerderijen, landerijen, koeien, noem maar op!

Praktische informatie:
Start: Plein bij het dorpshuis De Eekhof, Oal Diek 3, 9454 PL Ekehaar
Inschrijven: vanaf 08.45 op 10 oktober bij het dorpshuis
Kosten: €5 per persoon, kinderen €3 (€1 korting voor KWBN-leden). Graag gepast contant geld meenemen.

Organisatie:
Wsv Wandelgroep De Eekhof te Ekehaar (aangesloten bij de KWBN).

Meer informatie is te verkrijgen op de website: www.wandelgroepdeeekhof.nl. Vragen graag stellen per email op info@wandelgroepdeeekhof.nl of per telefoon op nr. 0592-389210 of 0592-389270 contact opnemen.

Uittips
  • Wandelgroep de Eekhof
  • Henk Meijeringh