Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 en 13 juni: lezing over Veenhuizen

Velen hebben wel van de grimmige verhalen over Veenhuizen gehoord.

Veenhuizen

Ontdek meer over het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen tijdens een lezing op 12 en 13 juni in de voormalige katholieke kerk. Daar geeft Veenshuister en auteur Mariët Meester een lezing over haar boek Hollands Siberië, een verhaal over liefde en verzet in Veenhuizen.

Velen hebben wel van de grimmige verhalen over Veenhuizen, een rijkskolonie die afgesloten werd van de buitenwereld, gehoord. Mariët Meester sprak tijdens het schrijven van haar boek met de laatste getuigen van die bijzondere periode en vertelt tijdens de lezing opmerkelijke anekotes over deze gesprekken.

‘Zelfs als je het boek hebt gelezen ga je nog steeds nieuwe dingen horen over Veenhuizen’, vertelt Peter Bos, erfgoedgids van de website inveenhuizen.nl. ‘Eén ding is zeker, de ontdekkingen die ze deed zijn bizar’, belooft hij. ‘Zelfs de voormalige katholieke kerk is onderdeel van het verhaal. Alleen hier al heeft zich een bijzondere geschiedenis afgespeeld dankzij de justitiepastoor die de knokploeg Noord-Drenthe zijn uitvalsbasis gaf.’

Informatie
De lezing start op beide dagen om 14.00 uur. Na afloop van de lezing maak je een wandeling langs de hoogtepunten. De rondleiding neemt bezoekers letterlijk en figuurlijk mee naar de verhalen over Veenhuizen.’ Aanmelden kan via www.lezingeninveenhuizen.nl. Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen per dag maximaal 30 mensen deelnemen.

Uittips
  • De Digitale Herrieschopper 
  • Marketing Drenthe / Leonie Wiers