Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5 juni: signeersessie Johan Derksen in Assen

Onlangs verscheen zijn spraakmakende biografie.

Johan Derksen

Johan Derksen komt naar Assen! Op zaterdag 5 juni zal hij aanwezig zijn in boekhandel Van der Velde aan de Kruisstraat in Assen om zijn nieuwe boek Derksen te signeren. Ook biografen Antoinnette Scheulderman en Michel van Egmond zullen aanwezig zijn.

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. Samen schetsten ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in het spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

In het nieuwe boek, dat eind mei verscheen, komt veel aan bod: zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rondom Akwasi en de verstrekkende gevolgen daarvan. Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken personen in Nederland.

Informatie
De signeersessie vindt plaats op zaterdagmiddag 5 juni van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Uittips
  • Van der Velde Boeken
  • BrunoPress/Hans de Vries / Brunopress.nl