Lifestylemagazine over Noord-Nederland

28 t/m 30 mei: Weekend van de Begraafplaats

Tijdens dit weekend worden bij begraafplaatsen in Nederland verschillende activiteiten georganiseerd.

Weekend van de Begraafplaats

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei wordt het Weekend van de Begraafplaats georganiseerd. Tijdens dit speciale weekend worden bij (deelnemende) begraafplaatsen in heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd. Dit jaar is het thema: ‘Begraafplaatsen: vol liefde’.

Activiteiten
Vanwege de coronamaatregelen zijn groepsrondleidingen tijdens het Weekend van de Begraafplaats niet mogelijk. Zelfstandig een wandeling maken kan echter wel. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren hoe mooi het terrein kan zijn, dat met veel vakmanschap, zorg en aandacht beheerd wordt door medewerkers en vrijwilligers. Er bevinden zich vaak bijzondere graven, monumenten, bomen en andere bezienswaardigheden – die je als bezoeker doen beseffen dat je ook op andere momenten dan een afscheid welkom bent.

Begraafplaatsen vol liefde
Dit jaar is het thema ‘Begraafplaatsen: vol liefde’. Bezoekers omschrijven een begraafplaats vaak als een plek vol liefde; een plek waar zij hun overleden dierbaren vol liefde herdenken en de liefde voor hen kenbaar en voelbaar kunnen maken. Liefde is dan ook volop terug te vinden op de begraafplaatsen, bijvoorbeeld in de teksten op grafstenen en bij urnen. In de verschillende activiteiten wordt uitgebreid bij dit thema stilgestaan.

Ga naar de website van het Weekend van de Begraafplaats voor een overzicht van alle activiteiten en de deelnemende begraafplaatsen bij jou in de buurt.

Uittips
  • Weekend van de Begraafplaats
  • Weekend van de Begraafplaats - Mary Kuiper