Lifestylemagazine over Noord-Nederland

20 mei: online lezing over het Dwingelderveld

Ontdek alles over het Dwingelderveld tijdens deze online lezing.

Dwingelderveld

Wil je meer weten over het Dwingelderveld, een bijzonder natuurgebied in Drenthe? Op donderdagavond 20 mei vertelt Axel Wiewel erover tijdens een online lezing, georganiseerd door Bezoekerscentrum Dwingelderveld en Natuurmonumenten.

Axel Wiewel is schrijver van het boek De redding van het laatste grote natte heideveld van Nederland en vertelt tijdens de lezing graag over de natuurbescherming sinds 1905. Ook vertelt hij hoe Natuurmonumenten als organisatie is ontstaan en hoe het Dwingelderveld dankzij de inzet van mensen als Jac. P. Thijsse, de aartsvader van natuurbescherming, behouden bleef voor het nageslacht.

Informatie
De lezing begint op donderdagavond 20 mei om 19.30 uur en duurt ongeveer driekwartier. De lezing is gratis online te volgen. Geïnteresseerden kunnen zich van tevoren aanmelden via de website van Natuurmonumenten.

Het Dwingelderveld
Het Drentse Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied – ongeveer 37 km2 groot – van heel West-Europa. Het gebied is zowel een Nationaal Park als een Natura 2000-gebied.

Uittips
  • Natuurmonumenten
  • Natuurmonumenten – Geurt Besselink