Luister- en wandelroute door A-kwartier

Om het A-kwartier toch op een verrassende manier én corona-proof te kunnen ontdekken, kun je nu de route ‘Flarden uit het A-kwartier’ wandelen.

Lees ook

Traditiegetrouw wordt het laatste weekend voor kerst hét winterevenement van de stad feestelijk geopend. Vorige week zou inmiddels alweer de 14e editie van WinterWelVaart van start gaan. Vanzelfsprekend gaat het meest gefotografeerde evenement dit weekend niet door; er zijn geen verlichte historische schepen, er is geen wintermarkt en ook geen feestelijk theater- en muziekprogramma.
Om het A-kwartier toch op een verrassende manier én corona-proof te kunnen ontdekken, kun je nu de route ‘Flarden uit het A-kwartier’ wandelen, die op winterwelvaart.nl gratis te volgen is. De route is beschikbaar van 18 december tot 1 juni 2021 en geschikt voor iedereen van 8-100 jaar. De wandeling start bij het anker op de Kleine der A, vlak naast museumcafé Het Pomphuis en duurt in totaal 50 minuten. Iedereen kan de route lopen en luisteren op een rustig moment, wanneer het maar uitkomt.

De mythische meerminman aan de Hoge Der A, de urban jungle van Schele Greet in de Hoekstraat en de allesverwoestende handgranaat van de Stoeldraaierstraat. Je komt het allemaal tegen in deze theatrale wandeling ‘Flarden uit het A-kwartier’. De tour laat je met een uniek verhaal vol fantasie en historie op een nieuwe manier luisteren en kijken naar een prachtig, authentiek stukje stad. Wandel je mee? De route loopt van de Kleine der A, over het Hoge der A, via de Vissersbrug naar de Reitdiepskade. Over de Plantsoenbrug en langs de noordzijde van de Noorderhaven, steek je de Kijk in ´t Jatbrug over naar de Noorderhaven zuidzijde, Hoekstraat, Oude Kijk in ´t Jatstraat, Grote Kromme Elleboog, Akerkstraat, Akerkhof weer terug naar de Brugstraat.

Beeld: Han Santing

Laatste nieuws

Zie ook