Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Paddenstoelentocht door het Meerwijckgebied

Samen met een gids van Het Groninger Landschap leer je verschillende soorten paddenstoelen te herkennen en onderscheiden.

Paddenstoelen

Op zondag 4 oktober organiseert Het Groninger Landschap een zoektocht naar bijzondere paddenstoelen in Meerwijck, een waterrijk gebied tussen Zuidlaren en Hoogezand.

Eekhoorntjesbrood, aardappelbovist of toch de knalrode vliegenzwam? Ontdek alles over de paddenstoelen die nu – in het herfstseizoen – groeien tijdens een excursie van Het Groninger Landschap. 's Ochtends vroeg ga je samen met een paddenstoelenexpert op zoek naar de bijzondere schimmels in het Groningse Meerwijckgebied. Tijdens de tocht leer je de verschillende soorten te herkennen en onderscheiden kom je meer over de soorten te weten.

De route wordt kort van tevoren uitzet, afhankelijk van de vindplaatsen van de paddenstoelen. Wat al wel zeker is, is dat het een boswandeling wordt waarbij je bospad af en toe zal verlaten. Draag tijdens de excursie dus laarzen of ander stevig en waterdicht schoeisel.

Informatie
De paddenstoelenexcursie start bij Parkeerplaats Meerwijck, links na de rotonde Waesingeweg en Strandweg, en begint om 10.00 uur. Let op: de groep vertrekt op tijd, dus kom ook tijdig. De tocht eindigt om 12.00 uur op dezelfde parkeerplaats. Deelname aan de paddenstoelentocht is gratis, maar meld je van te voren wel aan via de website van Het Groninger Landschap.

Uittips
  • Het Groninger Landschap
  • iStock