Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fietsexcursie door Gees

Ga mee met deze leerzame fietsexcursie door boswachterij Gees in Drenthe.

Fietsexcursie Gees

Heb je ook zin om de mooiste plekjes van boswachterij Gees in Drenthe te ontdekken? Ga dan mee met deze gevarieerde fietsexcursie. Op zaterdag 12 september neemt een gids van Staatsbosbeheer je mee tijdens een prachtige fietstocht.

Boswachterij Gees is aangelegd in de jaren 30 van de vorige eeuw en is een van de rustigere bosgebieden in Drenthe. In het gebied zijn zelfs veel sporen uit het verleden nog goed zichtbaar, zoals de Pingoruïne – een bolvormige heuvel – in het Mekelermeer. Tijdens de fietstocht vertelt de gids van Staatsbosbeheer onder andere over de boeiende geschiedenis van de Geeserstroom, Geeserbos en de Mepperhooilanden. Verder kom je tijdens de tocht langs het heideveld met de Spaanse stallen en Wolfskuylen.

Informatie
De fietsexcursie vindt plaats op zaterdag 12 september. Hij start om 10.00 uur; je maakt vanaf dan een tocht die zo'n 18 kilometer lang is en twee uur duurt. Je dient je eigen fiets mee te nemen. Je betaalt €6 per persoon en je kunt je vooraf online aanmelden (verplicht!) via www.staatsbosbeheer.nl/gees. Let op! Wegens het coronavirus is er beperkt plek, dus wees er op tijd bij.

Uittips
  • Staatsbosbeheer, redactie Noorderland
  • Staatsbosbeheer