Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandeling door het Valtherbos

Zin in een gezonde én leerzame wandeling? Ga dan op 12 augustus mee op wandelexcursie door het Valtherbos met een gids van Staatsbosbeheer.

Valtherbos

Zin in een gezonde én leerzame wandeling? Ga dan op 12 augustus mee op wandelexcursie door het Valtherbos met een gids van Staatsbosbeheer. Dit natuurgebied heeft een enorm rijke geschiedenis, waar de gids van alles over kan vertellen.

Tijdens de wandeling neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op pad, voor een interessante ontdekkingstocht in de natuur.  Zo kom je langs het voormalige onderduikershol dat in 2020 prachtig is gerenoveerd. Je wandelt vooral tussen naaldbomen. Hoe dieper je het bos in loopt, hoe stiller het wordt. In het bos liggen enkele grafheuvels. De tocht is geschikt voor het hele gezin, jong en oud. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis in het Valtherbos, de bomen en dieren van het bos.

De zomerwandeling vindt plaats op 12 augustus. De wandeling start om 13.00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. De kosten bedragen € 6,00 voor volwassenen en € 3,- voor kinderen t/m 12 jaar. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug.

Uittips
  • Ineke van Os