Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Stedelijk Museum Coevorden weer geopend

Stedelijk Museum Coevorden is vanaf 2 juni weer geopend.

stedelijk museum coevorden

Stedelijk Museum Coevorden heeft vanaf 2 juni de deuren weer geopend. Het Cultuurhistorisch Paviljoen (ArcheoHotspot) op de Weeshuisweide blijft voorlopig nog gesloten.

Wel zijn er enkele maatregelen getroffen omtrent de heropening van het museum. Zo zijn er aangepaste openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 13:00 – 17:00 en op zondag van 12:00 – 17:00. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Ook moeten alle bezoekers vooraf een ticket kopen via de website en een tijdsblok reserveren waarin ze komen. Er wordt een beperkt aantal mensen per tijdsblok toegang verleend. Zo kunnen de bezoekersaantallen beter worden gereguleerd en kan de anderhalvemeterregel worden gewaarborgd.

Blijf bij eventuele klachten thuis. Hier zal het museum ook naar vragen. Er zijn speciale bezoekersregels opgesteld die momenteel gelden in het museum. Deze kunt u vinden op de website van het museum: museumcoevorden.nl

De tentoonstelling ‘’Wapentuig in het tuighuis’’ zal worden verlengd tot en met 13 september 2020. Deze bijzondere collectie, met bruiklenen van het Rijksmuseum, bestaat uit o.a. diverse typen helmen en onderdelen van harnassen, zoals ze op de Amsterdamse schutterstukken te zien zijn en ook door Rembrandt werden afgebeeld op zijn iconisch schilderstuk ‘’De Nachtwacht’’.

Uittips
  • Stedelijk Museum Coevorden