Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Bezoek Landgoed Verhildersum online

Museum Landgoed Verhildersum in Leens opent het nieuwe seizoen online.

Museum Landgoed Verhildersum

Omdat Museum Landgoed Verhildersum in Leens vanwege de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus niet open kan gaan, opent het museum het nieuwe seizoen online.

Iedereen kan de komende weken via de website van Verhildersum genieten van de verhalen over Landgoed Verhildersum en Groningen. Die verhalen worden de komende weken verteld via films, te beginnen met de nieuwste film die onlangs online in première is gegaan: ‘Verhildersum, het verhaal van een borg’. Hierin komen de verhalen van Verhildersum tot leven en wordt er dieper ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van de borg: van het prille begin van het leven op de wierde tot de opbouw, verwoesting, wederopbouw, glorietijd en modegrillen.

Monique Spaltman, directeur van het landgoed, vertelt over dit digitale project: ‘Er ligt een kolossale tijdlijn op Landgoed Verhildersum die 2.500 jaar geleden begint met het leven op de nabijgelegen wierde. In al die duizenden jaren hebben hier vele generaties gewoond, van primitieve bewoners en arme arbeiders tot rijke borgfamilies en herenboeren. We barsten van de verhalen over wat hier is gebeurd en hebben prachtige museumstukken die dat verhaal tot leven brengen. De mensen kunnen, in deze turbulente tijden, nog wel in de tuin en over het landgoed wandelen. We hebben 33 hectare land, maar om de verhalen te beleven moet je binnen in het museum kijken. Dat kan nu helaas niet. Wij denken dat we veel mensen een plezier doen met wekelijks een nieuw verhaal dat we vertellen aan de hand van de museumstukken die we hebben. Dit zal ook interessant zijn voor kinderen.'

Benieuwd naar de verhalen van Verhildersum? Kijk op www.verhildersum.nl.

Cultuur
  • Museum Landgoed Verhildersum
  • iStock