Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Virusvrije expositie Saskia Boelsums

Ga naar het museum vanuit je eigen huis met deze online expositie.

expositie

Op dit moment zijn musea gesloten door het nieuwe coronavirus. Daardoor gaan veel exposities niet door. Hier heeft landschapsfotograaf Saskia Boelsums een oplossing voor bedacht: zij is een online expositie gestart. Op deze manier kun je genieten van haar fotografie, gewoon vanuit je eigen huis.

Landschapsfotograaf en Kunstenaar van het jaar 2020 Saskia Boelsums is gestart met een online expositie in een niet van echt te onderscheiden expositieruimte. Deze expositie met ruim dertig van haar bekroonde landschapsfoto's is 24 uur per dag virusvrij te bezoeken.

De online expositie komt grotendeels overeen met de expositie die onlangs geopend werd in Kink/Het Drents Museum. Omdat door de coronamaatregelen deze expositie tijdelijk niet toegankelijk is, kiest ze nu voor een online oplossing. Net als in een gewone expositie kan de bezoeker door de ruimte dwalen en verschillende landschapsfoto's tot in detail bekijken.

Online exposeren past goed bij de jarenlange gewoonte van Saskia Boelsums om haar landschapsfoto's via sociale media te laten zien aan het grote publiek. Over deze online expositie zegt ze: 'Dit is een ruimtelijke expositie. Hier virtueel binnenstappen geeft een heel andere beleving dan een gewone website of een afbeelding op social media.'

De virtuele expositie van Kunstenaar van het Jaar 2020 Saskia Boelsums met ruim dertig landschapsfoto blijft online tot 1 juni of tot het einde van de beperkende maatregelen rond de coronacrisis.

De online expositie is te starten via www.saskiaboelsums.nl/online-exhibition

Uittips
  • Saskia Boelsums
  • Saskia Boelsums