Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandelen door Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert 7 maart 2020 een wandeling in een van de onbekendere plekken in het nationaal park.

Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert 7 maart 2020 een wandeling in een van de onbekendere plekken in het nationaal park. Een gids neemt je mee op een speurtocht naar de Bremheuvel.

De wandeling begint om 13.30 vanaf de Zeegster Hoeve, Hoofdweg 62 te Zeegse. Tijdens de excursie helpt de gids je zoeken naar structuren en sporen in het landschap, zoals middeleeuwse karresporen, grafheuvels en zandverstuivingen. Er is volop gelegenheid om te genieten van de afwisselende landschappen in deze regio. De tocht voert over karrenpaden, door de hei en bos naar Het Oudemolensche Diep, een van de beken van de Drentsche Aa.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Kies voor kleding, passend bij het weer en controleer achteraf op teken. Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten

Uittips
  • Molenveld bij Zeegse © Nationaal Park Drentsche Aa