Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Friesland bouwt mee aan Planeet Escher

Heel Friesland bouwt mee aan Planeet Escher, een initiatief van het Fries Museum in Leeuwarden. De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, een burgerinitiatief, tracht een wereldrecord te breken door dekens met Escheriaanse motieven te haken.

Tekst: Fries Museum | Foto: Lucas Kemper

Heel Friesland bouwt mee aan Planeet Escher, een initiatief van het Fries Museum. In het project worden mensen uitgedaagd om zich te laten inspireren door de beroemde graficus M.C. Escher. In de hal van het Fries Museum vond woensdag 13 december een feestelijke kick-off van het project plaats. Er waren verschillende workshops te volgen en directeur Kris Callens verklaarde het project officieel geopend. Ook werd de uitleganimatie gepresenteerd, waarin het museum mensen oproept om mee te bouwen aan Planeet Escher met een eigen project.

Foto: Marc de FotograafPlaneet Escher

Verschillende organisaties in Friesland zoals scholen, buurthuizen en zorginstellingen doen al mee. Zoals de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, een burgerinitiatief waarbij wordt getracht een wereldrecord te breken. De initiatiefnemers hebben zich nu toegelegd op het haken van dekens met Escheriaanse motieven. Ook studenten van Friesland College creëren op verschillende dagen optische illusies in Leeuwarden met stoepkrijt en schilderstape. De creatieve inspanningen worden nog heel 2018 verzameld via planeetescher.nl.

Het Fries Museum besteedt het hele jaar door aandacht aan de in Leeuwarden geboren, wereldberoemde graficus M.C. Escher. Met de Mienskip projecten van Planeet Escher, de hedendaagse tentoonstelling Phantom Limb: Art beyond Escher, te zien vanaf 26 januari en een grootschalige tentoonstelling Escher op Reis, te zien vanaf 28 april, staat heel Leeuwarden in 2018 in het teken van M.C. Escher.

Iedereen is welkom mee te doen met zijn eigen project, neem voor meer informatie contact op met projectleider Inge Hekman: i.hekman@friesmuseum.nl.