Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dobberen in je eigen zwemvijver

Je hebt er een flinke tuin voor nodig, maar wie die ruimte heeft, zal er zeker wel eens over gedacht hebben: heerlijk in alle privacy poedelen in je eigen stukje natuur. Kijk mee naar de zwemvijver van Ed en José Rogaar.

Tekst & fotografie: Cora Westerink

Natuurlijk, je hebt er een flinke tuin voor nodig, maar wie die ruimte heeft, zal er zeker wel eens over gedacht hebben: heerlijk in alle privacy poedelen in je eigen stukje natuur. Ed en José Rogaar gingen niet over één nacht ijs. Zij lieten hun plan 12 jaar rijpen. 

Ze woonden in Delft. Ed (66) is geboren in Leiden, getogen in Delft en werkte bij het creditmanagement van een groot energiebedrijf. José (64) komt uit het Westland en groeide op tussen de kassen. Na hun huwelijk werkte ook zij in Delft en was 24 jaar gastvrouw/receptioniste bij een bekend telecombedrijf. Samen hebben ze twee, inmiddels volwassen kinderen.Ed had een droom: in ieder geval één keer in zijn leven een eigen huis bouwen. Hij is handig, inventief en hij zou graag al zijn ervaring stoppen in een mooi project. Ed: ‘Gaandeweg werd duidelijk dat dat in Delft niet te realiseren was, tenzij de Staatsloterij een keer op de stoep zou staan. Maar langzaam groeide ook het besef dat ik niet oud wilde worden in de Randstad.’ Ze verlegden hun grenzen, zochten in heel Nederland naar een mooie plek voor het te bouwen droomhuis. En zo belandden ze eigenlijk toevallig in Vlagtwedde, in de mooie regio Westerwolde. José: ‘Voor mij is de plek heel belangrijk, die moet goed zijn, en deze plek raakte me echt!’

Ed en José bij hun zwemvijverBenieuwd naar het hele proces van Ed en José? Lees het hele artikel in Noorderland 2018-4, hier te bestellen.