Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tuinjournaal juli/augustus + Mail&Win!

13x rond huis & tuin voor juli en augustus: in het tuinjournaal vind je de leukste tips voor binnen en buiten van onze tuinredacteur Gert Tabak.

Tekst & fotografie: Gert Tabak

13x rond huis & tuin voor juli en augustus: in het tuinjournaal vind je de leukste tips voor binnen en buiten van onze tuinredacteur Gert Tabak. Lees hieronder alvast een voorproefje. We hebben ook een leuke winactie, dus kijk snel verder!

Dit verleidelijke roosje heet 'Open Arms'. Ze begint zalmkleurig en verbloeit naar lichtroze. Het is een kleine rambler (klimroos) die tot

2 meter hoog kan worden. Alleen die naam al: die zet je toch bij je voordeur!

Deze fantasievolle bestrating ligt op onze oprit. Tussen de veldkeitjes heb ik een laagblijvende tijm (Thymus vulgaris ‘Compactum’) gezet. Ik hoop dat dit plantje mettertijd de voegen op gaat vullen, want ze houdt wel van zo’n warm en droog plekje. Tijm geurt lekker als het aangeraakt wordt, en de bloemetjes lokken veel insecten.

Mijn balkontuin is een inspirerend boek voor iedereen die van het balkon een klein groen paradijs wil maken. Stella Faber geeft, per seizoen, interessante tuinweetjes, recepten, tips (o.a. voor mooie boeketten) en persoonlijke adviezen uit eigen ervaring. Dit afgewisseld met sfeervolle fragmenten uit haar tuindagboek. Een uitgebreide plantenlijst maakt het zeer compleet. (€19,95 // KNNV Uitgeverij)

Mail&Win!

Noorderland mag drie keer dit boek weggeven. Stuur een email met de tekst “Mijn balkontuin” naar redactie@noorderland.nl, of schrijf een (brief)kaart naar Noorderland, Postbus 5070, 9700 GB Groningen. 

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in Noorderland 2018-5. Haal 'm nu in de winkel of bestel hier.