Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf 11 augustus: Expositie “Het Friese Paard in Beeld”

Het Friese paard is een iconisch paardenras. Vanaf 11 augustus exposeren 12 - 15 landelijk bekende kunstenaars in Museum Opsterlân. Zij verbeelden het Friese paard in verf, brons, keramiek, in turf, getekend en fotografisch.

Tekst: Museum Opsterlân | Beeld: Erwin van Zijl | Openingsfoto: iStock

Het Friese paard is een van de meest iconische paardenrassen ter wereld. Daarnaast is het een van de oudste paardenrassen van Europa. Hoog tijd om het Friese paard de ode te brengen die het verdient. Vanaf 11 augustus exposeren 12 - 15 landelijk bekende kunstenaars in Museum Opsterlân. Zij verbeelden het Friese paard in verf, brons, keramiek, in turf, getekend en fotografisch. Een boeiende expositie door de diversiteit aan materialen, technieken en stijlen rond één paardenras: Het Friese Paard.

De deelnemende kunstenaars zijn: Rein Halbersma, Els Posthumus, Marc de Jong, Erwin van Zijl, Jessica van Dijk, Marja Smits, Nanouk Weijen, Dioni ten Busschen, Hendrik Elings, Els van der Glas, Anja Arends en Sietse Wiersma. Onder voorbehoud: Jorieke Savelkouls, Nicole Adriaansen en Johan Achterhof.

In samenwerking met Stoeterij “It Swarte Paert” in Hemrik organiseert het museum een arrangement waarbij een bezoek aan de stoeterij wordt gecombineerd met een rondleiding door de expositie. Een dagvullend programma inclusief koffie, lunch en high tea voor slechts € 37,50.

Jorieke Savelkouls, historicus en auteur van het boek: Het Friese paard, zal op 21 september een lezing geven en Udo de Haan, stalmanager van It Swarte Paert, geeft op 19 oktober een lezing in het museum. Udo de Haan is alom bekend in de tuig- en mensport met het Friese paard.

11 augustus t/m 4 november 2018

Openingstijden: di – vr: 11.00 – 17.00 uur; za en zo: 13.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie: museumopsterlan.nl 

Museum Opsterlân

Hoofdstraat 59

8401 BW Gorredijk

T: 0513 462930

E: info@museumopsterlan.nl

Volg ons ook op facebook: Het-Friese-Paard-in-Beeld