Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 augustus: Fotografie-excursie Bloemen op het Eexterveld

Op 22 augustus houdt Nationaal Park een fotografeer excursie: Bloemen op het Eexterveld. Het Eexterveld heeft zich ontwikkeld tot een botanisch paradijs met soorten als de Klokjesgentiaan en de zeldzame Draadgentiaan.

Tekst: IVN Drenthe | Foto: klokjesgentiaan © Nationaal Park Drentsche Aa

Op 22 augustus houdt Nationaal Park een fotografeer excursie: Bloemen op het Eexterveld. Het Eexterveld is het brongebied van het Scheebroekenloopje, een van de zijtakken van de Drentsche Aa. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een botanisch paradijs met soorten als de Klokjesgentiaan en de zeldzame Draadgentiaan. Door begrazing en andere beheermaatregelen wordt gebied elk jaar mooier. Naast landschapsfotografie komen ook de prachtige bloemen aan de orde, die het Eexterveld kleuren. Een macrolens of een (korte) telelens is dan handig.

Datum: Woensdag 22 augustus 2018

Starttijd: 19:00 uur – 21.30 uur

Startplaats: Informatiebord Eexterveld aan de weg Anloo - Anderen

Duur/afstand: 2,5 uur en 3 km

Doelgroep: Amateurfotografen, geïnteresseerden in natuur en natuurfotografie

Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie: Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken. Het meebrengen van een statief wordt aanbevolen evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.