Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 september: openbare repetitie van theatervoorstelling Dorian

De repetities van theatervoorstelling Dorian zijn in volle gang en tijdens een eenmalige proefbouw in de Stadsschouwburg Groningen op maandag 10 september mag het publiek meekijken met een aantal scenes en cast & crew het hemd van het lijf vragen.

Tekst en foto: Noord Nederlands Toneel

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) heeft kunstenaar en regisseur Christophe Coppens uitgenodigd voor een gastregie. Coppens koos ervoor om de bekende roman van Oscar Wilde te bewerken tot Dorian, the show. Een visueel spektakel; Coppens is niet alleen verantwoordelijk voor de regie maar ook voor het decorontwerp en de ontwerpen van de kostuums. De repetities zijn in volle gang en tijdens een eenmalige proefbouw in de Stadsschouwburg Groningen op maandag 10 september mag het publiek meekijken met een aantal scenes en cast & crew het hemd van het lijf vragen.

Christophe Coppens

Coppens, opgeleid als theaterregisseur en acteur, richtte op jonge leeftijd een eigen label voor modeaccessoires op. Hij ontwierp o.a. voor popsterren als Rihanna, Grace Jones, Scissor Sisters, Beth Ditto en vooral Róisín Murphy. Hij maakte ook creaties voor Manish Aurora, JuunJ, Issey Miyake en Yohjji Yamamoto en vele anderen. Zijn ontwerpen werden wereldwijd verkocht en gedragen. Tegelijk ontwikkelde hij zijn werk als kunstenaar en in 2012 hakte hij definitief de knoop door om zich volledig te focussen op zijn plastisch werk en ook na 20 jaar terug te keren naar het theater. 

In de laatste 5 jaar toonde hij werk in solo-exposities in o.a. Rotterdam (Museum Boijmans Van Beuningen) , Los Angeles, New York, Tokyo en Hong Kong. Coppens maakte furore in Brussel met het ontwerp én de regie van de opera FOXIE! Het Sluwe Vosje van Leoš Janáček bij De Munt / La Monnaie. Afgelopen juni ging zijn tweede opera daar in première, Bluebeard’s Castle van Bartok.

Cast Dorian, the show

De cast van Dorian bestaat uit vaste ensembleleden Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Bien De Moor, Martijn de Rijk (speelde eerder in o.a. De Twaalf Gezworenen), Julia Akkermans (speelde eerder in Borgen), Olaf Ait Tami, Wout Brugge, Dio van Velden en Lin Scholten.



Dorian gaat op zaterdag 29 september in première in de Stadsschouwburg Groningen. Ga voor meer informatie naar: www.nnt.nl/dorian.