Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16 september t/m 18 november: expositie Het Wonder van Licht

Op 16 september wordt er bij galerie Ruigewaert de najaarsexpositie 'Het Wonder van Licht' geopend.

Tekst: Galerie Ruigewaert | Foto: Ellen Geerts - Corru Bassu

Op 16 september wordt er bij galerie Ruigewaert, in bijzijn van de kunstenaars, de najaarsexpositie 'Het Wonder van Licht' geopend.

De titel “Het Wonder van Licht” is de bindende factor tussen de exposerende kunstenaars. Zo heeft iedere expositie die galeriehoudster Tjitske Regnery organiseert een thema en een verhaal. Licht is de oorzaak van de gewaarwordingen van ons gezichtsorgaan; een schijnsel wat de dingen zichtbaar maakt. Simpelweg gezegd kunnen wij de dingen om ons heen zien omdat er licht is. De zon is onze grootste lichtbron. Direct licht hiervan, maar ook indirect zonlicht bereikt via de atmosfeer en de wolken diffuus de aarde. Dit kan ook zorgen voor “bijzonder licht”, denk hierbij aan schemering, lichtende nachtwolken, noorderlicht of een naderende onweersbui waardoor het atmosferisch licht riet in vuur en vlam kan zetten of bomen laat fluoresceren.

In het kader van '100 jaar De Ploeg' heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze tentoonstelling is dat Reinder Bleeker. Samen met hem exposeren Greetje Feenstra, Ellen Geerts & Jan Mostert.

De expositie duurt t/m 18 november 2018. Ga voor meer informatie naar www.galerieruigewaert.com.