Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6 en 7 april: Kom in de Kas

Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april kan je kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

Tekst en foto: Kom in de Kas

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april kan je kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Friesland opent Groen Goed Menken van 12.00 tot 16.00 uur de deuren van de kwekerij om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Gastvrije tuinder

Bij Groen Goed Menken wordt stekperkgoed gekweekt voor de verkoop in het eigen tuincentrum. Ook maken zij plantenarrangementen in hangpotten en schalen. Tijdens Kom in de Kas mogen de bezoekers op de kwekerij komen kijken hoe dat in zijn werk gaat. Er wordt een duidelijke uitleg gegeven over de processen en men kan zelf deelnemen aan het proces. Zo kan men ervaren wat het traject is van de plant alvorens hij in de winkelwagen beland. De kwekerij bevindt zich naast het tuincentrum waar tuinproducten in de breedste zin van het woord te verkrijgen zijn.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op het bedrijf en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen genieten van de kleurenpracht van de velden met bloemen die strak in blokken worden gekweekt. Voor de kinderen is er een speurtocht en ze mogen hun eigen stekje oppotten om mee naar huis te nemen en het zelf verder op te kweken. Daarnaast is er een demonstratie van plantenarrangementen maken. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Friesland neemt Groen Goed Menken deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Dit bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden van de kwekerij zijn van 12.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april en zondag 7 april. Parkeren kan bij het bedrijf. Kom in de Kas is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl