Culinaire schatten van het Wad

In een week alle Waddeneilanden bezoeken? Het kan met de zeilende veerdienst Eilandhopper.

Lees ook

Tekst: Sara van Geloven | Foto: Jurrien Veenstra

In een week alle Waddeneilanden bezoeken? Het kan met de zeilende veerdienst Eilandhopper. Stap aan boord van de klipper Willem Jacoben ontdek onderweg de culinaire schatten van het Wad.

Voorzichtig stap ik over de stalen reling van het schip heen en klauter ik via een houten trappetje naar beneden. Vanaf de laatste trede maak ik een sprongetje. In plaats van een plons, klinkt er een plof. Ik ben geland op de stevige bodem van een zandplaat in de Waddenzee tussen Terschelling en Ameland, waar we zijn drooggevallen. Het is een grijze dag op het wad, boven me snellen donkere wolken richting het vasteland, maar dat mag de pret niet drukken: de opvarenden van de klipper Willem Jacob klauteren een voor een van het schip af om op verkenningstocht te gaan. Fotograaf Jurrien loopt richting de rand van de zandplaat om vogels en, met een beetje geluk en gepaste afstand, zeehonden te fotograferen. Ik wandel in de richting van scheepskok Ingrid Onstenk, die in de modder staat te wroeten, op zoek naar schatten van een culinaire aard. 

Meer lezen over de de culinaire Wadden? Dit verhaal verscheen in Noorderland 6-2019. Je bestelt het nummer hier

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook