Culinaire schatten van het Wad

In een week alle Waddeneilanden bezoeken? Het kan met de zeilende veerdienst Eilandhopper.

Lees ook

Tekst: Sara van Geloven | Foto: Jurrien Veenstra

In een week alle Waddeneilanden bezoeken? Het kan met de zeilende veerdienst Eilandhopper. Stap aan boord van de klipper Willem Jacoben ontdek onderweg de culinaire schatten van het Wad.

Voorzichtig stap ik over de stalen reling van het schip heen en klauter ik via een houten trappetje naar beneden. Vanaf de laatste trede maak ik een sprongetje. In plaats van een plons, klinkt er een plof. Ik ben geland op de stevige bodem van een zandplaat in de Waddenzee tussen Terschelling en Ameland, waar we zijn drooggevallen. Het is een grijze dag op het wad, boven me snellen donkere wolken richting het vasteland, maar dat mag de pret niet drukken: de opvarenden van de klipper Willem Jacob klauteren een voor een van het schip af om op verkenningstocht te gaan. Fotograaf Jurrien loopt richting de rand van de zandplaat om vogels en, met een beetje geluk en gepaste afstand, zeehonden te fotograferen. Ik wandel in de richting van scheepskok Ingrid Onstenk, die in de modder staat te wroeten, op zoek naar schatten van een culinaire aard. 

Meer lezen over de de culinaire Wadden? Dit verhaal verscheen in Noorderland 6-2019. Je bestelt het nummer hier

Laatste nieuws

Zie ook

Kerstbrood

Smullen van Noorderland-kerstbrood

Als cadeau voor de feestdagen verklapt bakkerij Schepers in Sleen het traditionele familierecept van hun befaamde kerststol!
kniepertjes

Hartige Drentse rolletjes gevuld met geitenkaasmousse en zoete paprikajam

Een heerlijk voorgerecht of snack met de feestdagen!
Pepernoten

Het recept voor pepernoten

Maak zelf deze typische lekkernij!
lekker

6x uit eten in het noorden

Wil je weten waar je in 2022 moet zijn voor een fantastisch diner? Lees dan verder.