Lifestylemagazine over Noord-Nederland

21 september en 5 oktober: Vertelwandeling

Doe op zaterdag 21 september of zaterdag 5 oktober mee met een "vertelwandeling" van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: iStock

Doe op zaterdag 21 september of zaterdag 5 oktober mee met een "vertelwandeling" van de Stichting Oude Groninger Kerken. Drie vertellers vertellen over de "Gebeurtenissen in het Westerkwartier", zowel op locatie als onderweg. 

Samen met drie vertellers wandel je naar de molen van Niebert en de kerk van Nuis. Onderweg hoor je alles over de "Gebeurtenissen in het Westerkwartier". De wandelingen worden georganiseerd in het kader van de expositie Natuurlijk licht met werk van fotograaf Omke Oudeman. Omke Oudeman was onlosmakelijk verbonden met Mien Westerkwartier als man van het eerste uur en als fotograaf.

Je start in Museum 't Rieuw, Oudeweg 17 in Nuis, om 14.00 uur. Vanaf daar wandel je naar de andere twee locaties. Je kunt een rondje wandelen, of ervoor kiezen om terug gebracht te worden met de Jan Plezier-koets. Slecht ter been? Ook de hele rit kan met de Jan Plezier gemaakt worden. De afstand van 't Rieuw naar de Molen is ruim 2 kilometer, dus in totaal wandel je ongeveer 4 à 5 kilometer.

Opgave via: info@mienwesterkwartier.nl.

Kosten: €2,50

Meer info: www.groningerkerken.nl