Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Oktober: 3x de Maand van de Geschiedenis in Drenthe

1 oktober start, met meer dan 600 activiteiten door heel Nederland, de grootste editie ooit van de Maand van de Geschiedenis.

Tekst en foto: Maand van de Geschiedenis

1 oktober start, met meer dan 600 activiteiten door heel Nederland, de grootste editie ooit van de Maand van de Geschiedenis. In oktober ontdek je gisteren om vandaag te begrijpen. Ook in Drenthe organiseren diverse culturele instellingen activiteiten rondom het actuele thema van dit jaar: Zij/Hij. Wij geven je alvast een kleine greep uit het programma. 

Spraakmakende Drentse vrouwen

Het is een wereldwijd gebruik om de verhalen van vrouwen naar de achtergrond te schuiven of de rol van vrouwen te verkleinen. Zo niet tijdens deze lezing door journaliste en auteur Marjanne Theunissen over spraakmakende vrouwen in Drenthe.

Drents Archief Studio, 5 oktober 13.00 – 14.00 uur.

Klik hier voor meer informatie

Onterecht over het hoofd gezien

Anders dan de reguliere kunstgeschiedenis doet geloven, zijn er altijd vrouwelijke kunstenaars geweest. Ze raakten echter in de vergetelheid of verdwenen in de schaduw van de ‘grote meesters’, omdat ze in de kunstwereld niet of nauwelijks serieus werden genomen. In deze lezing komt een aantal vrouwen aan bod, die elk een verassende en aanzienlijke rol in de kunstgeschiedenis hebben gespeeld.

Bibliotheek Klazienaveen, 5 oktober 14.00 – 16.00 uur.

Klik hier voor meer informatie

Bier brouwen voor vrouwen

Bier vrouwen alleen voor mannen? Nee hoor! In het Oertijdpark leren vrouwen op basale wijze bier brouwen met granen, water, potten en planten. Proef diverse biertjes en maak met je mond een tijdreis van oerbier tot bier van vandaag de dag.

Hunebedcentrum, Borger, 17 en 24 oktober, 14.00 – 16.00 uur.

Klik hier voor meer informatie

Benieuwd naar het complete programma? Deze bekijk je op maandvandegeschiedenis.nl/agenda. Je kunt dan ook het aanbod per provincie selecteren.