Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6 oktober: paddenstoelenfestival in Midwolda

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 6 oktober het paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborg in Midwolda.

Tekst en foto: Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 6 oktober het paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Bezoekers kunnen op zoek naar de vele tientallen soorten paddenstoelen die op het landgoed voorkomen en er worden tal van andere natuur-doe-activiteiten georganiseerd. 

Paddenstoelen

Op zondag 6 oktober kan iedereen op Landgoed Ennemaborg op zoek naar paddenstoelen. Het grote bos achter de borg staat er vol mee. Ze zijn er in alle soorten en maten: groot, klein, dik en dun, rood bruin, groen en geel. Er zijn elfenbankjes, boleten en zwammen. Bij veel paddenstoelen staan naambordjes zodat bezoekers zien hoe ze heten. Ook is er deze dag twee keer een wandeling met een gids die van alles over de paddenstoelen vertelt.

Andere activiteiten

Naast paddenstoelen zoeken kan met waterbeestjes vangen of uilenballen uitpluizen. Survivalgroep 25 graden Noord komt met een heuse stormbaan, speciaal voor de sportievelingen. Verder kan men brood bakken of fantasierijk knutselen met de Dames van Zoldercollectief. In de werkschuur op het landgoed is een doorlopende voorstelling van verschillende verhalenverteller en in de borg kan men relaxen en genieten van een penseelmassage. Over het terrein loopt een echte vuurspuwer rond.

Informatie

De dag is bedoeld voor gezinnen met jonge (klein)kinderen vanaf vier jaar. Ook voor oudere kinderen valt er genoeg te beleven. Het festival start om 11.00 uur en om 17.00 uur gaat in het bos het licht uit.

Ook bij slecht weer is het festival zeker een bezoek waard. Paddenstoelen hebben juist regen en vocht nodig om paddenstoel te worden. Alle activiteiten zijn in het Koetshuis, de borg, werkschuur of in een tent, dus zit je altijd droog. Deelname aan het paddenstoelenfestival is helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.