Lifestylemagazine over Noord-Nederland

t/m 27 oktober: Bostober in GRID

De maand oktober staat bij Grafisch Museum GRID in het teken van de Bosatlas, vandaar dat de maand op ludieke wijze is omgedoopt tot 'Bostober'.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: GRID

De maand oktober staat bij Grafisch Museum GRID in het teken van de Bosatlas, vandaar dat de maand op ludieke wijze is omgedoopt tot 'Bostober'. Dit is namelijk de laatste maand dat de tentoonstelling 'De Bosatlas - De kunst van het weglaten' te zien is.

De Bosatlas is enorm bekend, en iedereen heeft er ooit weleens mee gewerkt. De bedenker, Pieter Roelf Bos, bedacht in 1877 dat er een atlast moest komen van de wereld. Wat bewoog hem hiertoe? Wie was deze man? Hoe werden kaarten gemaakt, toen en nu, en welk verhaal vertellen zij? En hoe kan het dat dit lesboek zich al bijna 150 jaar weet te handhaven? De expositie, die tot stand is gekomen in samenwerking met Noordhoff Uitgevers en het Nationaal Onderwijsmuseum, toont het verhaal achter dit cultureel erfgoed.

Naast de tentoonstelling in GRID is er ook een samenwerking met de Martinitoren. Je kunt namelijk een bezoekje aan het museum combineren met een klim naar de top: voor volwassenen kost dit €10, kinderen €5. Voor de kinderen is er ook een leuke speurtocht.

Is je achternaam toevallig Bos? Dan heb je deze maand geluk, want voor iedereen die zijn achternaam deelt met de bedenker van de Bosatlas mag een gratis setje kaarten ophalen bij een bezoek aan het museum GRID.