Lifestylemagazine over Noord-Nederland

20 oktober: 4 herfstwandelingen

We hebben vier herfstwandelingen in het noorden geselecteerd om aankomende zondag 20 oktober te lopen.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: iStock

De herfst is bij uitstek het seizoen om eropuit te gaan en een heerlijke wandeling te maken. We hebben vier herfstwandelingen in het noorden geselecteerd om aankomende zondag 20 oktober te lopen.

1. Herfstwandeling Bourtange

Stichting Het Groninger Landschap organiseert op 20 oktober een herfstwandeling rondom de vestingplaats Bourtange. Je ervaart de herfst optimaal in het Bourtanger Veld en er valt van alles te zien. Hopelijk schijnt er een zalig herfstzonnetje, maar een ook een beetje bewolking en regen hoort bij de herfst. Er zijn veel soorten paddenstoelen in het gebied, waarover de gids veel kan vertellen.

Locatie: Informatiecentrum Terra Mora, Bisschopsweg 1, 9545 PK  Bourtange

Tijd 13.30 - 16.00 uur 

Deelname is gratis.

Info: www.groningerlandschap.nl

2. Herfstwandeling Koningslaagte

Deze wandeling van Het Groninger Landschap vindt plaats in het Reitdiepgebied. Je wandelt via de wolddijk en de Koningslagte naar Harssenbosch, een gerestaureerde keuterij. Vanaf hier kijk je over de landen richting Adorp en de stad Groningen, een schitterend uitzicht. Tijdens de tocht door de weilanden vertelt een gids alles over de geschiedenis van het gebied.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103 in Noorderhoogebrug 

Tijd: 13.00 – 16.00 uur.

Deelname is gratis en aanmelden kan via de website.

Info: www.groningerlandschap.nl

3. Herfstwandeling Boomkroonpad

Oktober staat bij het Boomkroonpad volledig in het teken van de herfst. Een natuurgids van Staatsbosbeheer neemt je mee het bos in op een prachtige herfstwandeling. 

Locatie: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen

Tijd: 13,30

Kosten: volwassenen €6,00, kinderen €3,00

Info: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

4. Paddenstoelen- en Kaboutertocht

In het park van de Fraeylemaborg groeien vele paddenstoelen. Er is een mooie route uitgezet langs paddenstoelen in alle kleuren en vormen. Er zijn bijzondere bomen en zeldzame planten, maar in de herfst spelen de paddenstoelen de hoofdrol. Gemiddeld zijn er meer dan honderd soorten in het park, dat ook wel het Slochterbos heet. Het wordt een stevige herfstwandeling, want het park is ruim twintig hectare groot! Voor kinderen is er een speciale kabouterroute die iets korter is dan de gewone routes. 

Locatie: Landgoed Fraeylemaborg, Hoofdweg 30, 9621 AL Slochteren

Tijd: 11.30-16.00 uur

Info: www.fraeylemaborg.nl