Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 november: Fotografie-excursie Gasselterveld

(Amateur)fotografen: pak je camera en lezen in en kom op 24 november naar het Gasselterveld voor een fotografeerexcursie van het Nationaal Park Drentsche Aa.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Nationaal Park Drentsche Aa

(Amateur)fotografen: pak je camera en lenzen in en kom op 24 november naar het Gasselterveld voor een fotografeerexcursie van het Nationaal Park Drentsche Aa.

Het Nije Hemelriek is in de zomer een van de meest drukbezochte plaatsen in Drenthe, zeker van de boswachterij Gieten-Borger. De zwemplas met witte zandstranden is met mooi weer razendpopulair. Maar in de winter is het er ook prachtig, vooral voor fotografen! De verlaten plas is helderblauw en biedt genoeg mogelijkheiden om te spelen met perspectief.

Ook de bossen om de zwemplas heen zijn prachtig rond deze tijd van het jaar en bieden genoeg gelegenheid om verschillende fotografietechnieken uit te proberen. Ruim 100 jaar geleden was dit een gebied met kale stuifduinen. Aan het eind van de negentiende eeuw werden ze vastgelegd door er Grove dennen aan te planten. In de Gasselter dennen zijn nog hoge bomen te zien die uit die tijd stammen. In de buurt ligt ook het Oude Hemelriek, een mooi verstild ven. De excursie start om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats Nije Hemelriek en is bedoeld voor Amateurfotografen, geïnteresseerden in natuur en natuurfotografie.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Het meebrengen van een statief wordt aanbevolen evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling. Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.

Kijk voor meer informatie op https://www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/