3x de meest idyllische restaurants in Drenthe

Dineren in een eeuwenoude boerderij of weelderige tuin? Het kan hier.

Tekst: Lekker500, redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld restaurants via Lekker500

Iets te vieren of een keer flink uitpakken? We nemen een selectie van de meest idyllische restaurants in Drenthe onder de loep; van een diner in een oude schaapskooi tot een voorafje bij de open haard. 


Idyllische restaurants Drenthe

De Jufferen Lunsingh

Midden in de bossen rondom Westervelde – een halfuurtje rijden van Assen en Groningen – vind je De Jufferen Lunsingh, gehuisvest in een prachtig landhuis. Gasten zijn hier iedere dag welkom voor een heerlijke – en goed betaalbare – lunch of diner. Er wordt gekookt met respect voor de natuur en meebewegen met de seizoenen staat hoog in het vaandel. Zo heeft dit restaurant een kruiden- en moestuin, een boomgaard met oude fruitrassen en eigen vee. Begin je bezoek met een drankje in de Cognackamer bij de open haard of met een wandeling door de omgeving. En helemaal handig: overnachten behoort ook tot de mogelijkheden. 

Idyllische restaurants Drenthe

Herberg de Aelderstroom

Dirigent Floris de Wever en Gert van der Kooi openden in 2021 Herberg de Aelderstroom in het Drentse dorp Zweeloo. Dit restaurant zit in een sfeervolle rietgedekte boerderij uit de 16de eeuw; historie ten top dus. Van woensdag tot en met zaterdag ben je er welkom voor een diner; op zondagen kun je hier ook terecht voor een driegangenlunch. Beid worden geserveerd in de voormalige jachtkamer, de oude stal of zelfs in de schaapskooi. Tip van de redactie: op zomerse dagen kun je ook eten in de weelderige tuin. Mét kaarslicht.   

Idyllische restaurants Drenthe

De Gaffel

Op hoog niveau uiteten? Dat kan bij De Gaffel in Valthe. Dit restaurant is gevestigd in een karakteristieke Saksische boerderij uit 1700 en wordt gerund door chef-kok Roderik Seubers en gastvrouw en sommelier Amanda Rixtum. Seubers kookt voornamelijk volgens de Franse keuken en werkt met seizoensgebonden en (h)eerlijke producten. Hij haalt namelijk zoveel mogelijk ingrediënten uit de regio en kweekt en teelt veel in eigen (moes)tuin. Die passie proef je terug in de klassieke lunch- en dinergerechten, gecombineerd met heerlijke Franse wijnen. Genieten! 


Laatste nieuws