Lekker uit de oven: zalm met asperges en knoflookboter

Vier de start van het aspergeseizoen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Kookfans

Bron: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Het is maart en dat betekent dat het aspergeseizoen eindelijk weer is aangebroken. Om alvast de smaak te pakken te krijgen, deelt Noorderland vandaag het recept voor een heerlijke zalm uit de oven met asperges en knoflookboter. Aan de slag!


Ingrediënten:

  • 500 gram asperges
  • 1 grote rode ui, in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stukken zalmfilet
  • 120 gram boter
  • 4 knoflooktenen
  • 1 bosje peterselie
  • 3 citroenen

Zo maak je zelf zalm met asperges uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verdeel de asperges en de ui over een bakplaat en zorg dat ze niet door elkaar heen liggen. Besprenkel vervolgens met olijfolie, zout en peper.
  3. Zet die voor 10 minuten in de oven.
  4. Kruid ondertussen de zalm met zout en peper en meng in een kom de boter, knoflook, peterselie, citroenschil en 3 eetlepels citroensap; breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de bakplaat met asperges en ui na tien minuten uit de oven en leg de zalm in het midden met de huid naar beneden.
  6. Verdeel het knoflookboter-mengsel over de zalm en de groente.
  7. Zet de bakplaat voor 8 minuten in de oven.
  8. Verdeel de zalm, ui en asperges over de borden en garneer met wat peterselie en een citroenschijfje. Eet smakelijk!


Laatste nieuws