Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kijktip: nieuwe documentaire van RTV Drenthe over de wolf

Met niet eerder vertoonde beelden van Drentse wolven.

Wolf portrait in forest

Tekst: RTV Drenthe | Foto: Adobe Stock

Vanaf zaterdag 17 februari zendt RTV Drenthe de nieuwe documentaire Wolvendrift uit. Een jaar lang volgt verslaggever Petra Wijnsema de gebeurtenissen rond de wolf in Drenthe. Naast boeiende interviews en reportages bevat de documentaire ook niet eerder vertoonde beelden van Drentse wolven. Ga jij straks kijken?

Wolf in Drenthe

Sinds een aantal jaar is de wolf weer terug in Drenthe. Het dier was ruim 150 jaar geleden verdwenen uit de Drentse natuur, maar wist zijn weg terug te vinden vanuit Duitsland. Sinds 2022 leeft er een roedel in de Drents-Friese Wold, waarmee de wolf nu ook echt zijn plekje heeft gevonden in het noorden.

De komst van de wolf werd gevierd door natuurliefhebbers, maar de wolf valt ook schapen en andere veedieren aan. Hoe moet Drenthe omgaan met de wolf?

Documentaire Wolvendrift

In de nieuwe documentaire Wolvendrift van RTV Drenthe zie je wat de wolf betekent voor de provincie. Programmamaker en verslaggever Petra Wijnsema volgde een jaar lang alle gebeurtenissen rond de wolf in Drenthe.

Met boeiende interviews en reportages portretteert Wijnsema mensen die de wolf prachtig vinden of juist zien als een gevaar. Ook zitten er in de documentaire niet eerder getoonde beelden van Drentse wolven.

De historische vereniging 'Compagnie te Voet' speelt een wolvenjacht uit 1612 na. Foto: RTV Drenthe

Wolvenjacht uit 1612

Wijnsema brengt ook een bijzonder bezoek aan een historische opvoering van 'Compagnie te Voet'. De vereniging, die het 17de-eeuwse leger van de Nederlandse Republiek uitbeeldt, speelt een wolvenjacht uit 1612 na.

Wolvendrift is vanaf zaterdag 17 februari te zien op de tv-zender van RTV Drenthe om 19.00 uur, 21.00 uur en 23.00 uur. Daarnaast zijn er op zondag 18 februari herhalingen te zien op tv.

Cultuur
  • European Wolf (Canis lupus) closeup portrait in natural forest habitat looking to side