Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Proef de herfst: romige pasta met pompoen

Om je vingers bij af te likken!

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Herfst en pompoenen; da's natuurlijk een gouden combinatie. Geniet dit najaar weer van lekkere pompoenrecepten, zoals pompoensoep, een lekkere salade met geroosterde pompoenblokjes of... een overheerlijk pastagerecht! Deze pasta met pompoen is lekker romig, en dus een hartverwarmende maaltijd op koude en regenachtige herfstdagen. Geniet ervan! 

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr pompoen (in kleine blokjes gesneden
  • 50 tot 100 ml volle melk
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el mascarpone
  • 350 gr pasta
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • snufje zout

Zo maak je deze romige pasta met pompoen:

  1. Pak een kookpan voor de pompoen en warm daar water in op tot het kookt.
  2. Pak vervolgens een middelgrote bakpan en warm daar de olijfolie in op. Voeg de ui toe, doe er een beetje zout bij en wacht tot de ui zacht en glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en laat het geheel een minuutje sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  3. Voeg de pompoen toe aan de pan met kokend water en laat het 10 tot 15 minuten koken. Check regelmatig met een keukenmesje hoe zacht de pompoen is. Kun je met het mesje er gemakkelijk in prikken? Dan mag het water worden afgegoten.
  4. Zet een nieuwe pan met water op, waar de pasta later in moet koken.
  5. Doe ondertussen het pompoenmengsel in de blender en voeg het ui-knoflookmengsel eraan toe. Blend alles tot een vloeibaar geheel. Voeg tussendoor ook telkens een beetje melk toe, tot het mengsel dik genoeg is.
  6. Doe de pasta in de pan en en laat het net zolang koken als op de verpakking staat.
  7. Pak de bakpan er weer bij en meng daarin de tomatenpuree en de mascarpone door elkaar. Laat het mengsel even op laag vuur staan.
  8. Giet de pasta af en bewaar een klein glaasje met kookvocht.
  9. Doe de pasta, het pompoenmengsel en een beetje kookvocht in de pan met de tomatenpuree en mascarpone. Roer alles goed door en sprenkel de Parmezaanse kaas eroverheen. Serveren en smullen maar!