3 nieuwe restaurants in het noorden: deze openen hun deuren

Noord-Nederland is weer een paar culinaire pareltjes rijker.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock

Als redactie van Noorderland weten wij maar al te goed: in het noorden valt genoeg te beleven. Ook op culinair gebied, want de horecawereld zit hier niet stil. Deze drie nieuwe restaurants zijn nu in het noorden te vinden, en zijn zeker het bezoeken waard!


Restaurant Niemeijer

Begin oktober opent Restaurant Niemeijer in de Akerkstraat in Groningen de deuren. Eigenaren Jannick en Leonie Niemeijer werkten eerder bij verschillende sterrenrestaurants, onder andere bij de Loohoeve in Schoonloo en Noor in Groningen, en nemen deze ervaringen mee in hun eigen zaak. Het creatieve duo werkt veel met lokale (seizoens)producten – onder andere uit eigen tuin – en verwerkt in hun hoogwaardige gerechten vaak een Groningse twist. Zo zien we op de menukaart al een eierbal staan en allerlei lokale kazen. Dat belooft veel goeds! Het restaurant is straks van dinsdag tot en met zaterdag open voor diner; donderdag tot en met zaterdag ook voor lunch. 

POSTEN

Koloniedorp Frederiksoord in Drenthe is een nieuw culinair hoogtepunt rijker! In het oude postkantoor is nu restaurant POSTEN gevestigd. Hier geniet je van heerlijke lunch- en dinergerechten met een Scandinavisch tintje. Er wordt namelijk gekookt volgens de “Nordic cuisine”. Verwacht hier dus veel sterke smaken vol vis, vlees en seizoensgroenten. Je kunt hier ook terecht voor een kopje koffie met gebak en een lekkere borrel. POSTEN is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 22.00 uur. 

Pachamama

Fan van de wereldse keuken? Dan moet je bij het nieuwe restaurant Pachamama, gevestigd aan de Nieuwe Markt in Groningen, zijn. Op deze prachtige plek geniet je van Japans-Peruaanse gerechten, en dat is uniek: nergens anders in Stad vind je namelijk een restaurant met deze keuken. Een primeurtje dus! Pachamama werkt volgens het hippe shared dining-concept: er worden zo’n 12 kleine gerechtjes – in vijf gangen – geserveerd die je met elkaar kunt delen.


Laatste nieuws