Ludieke actie: gratis toegang tot nieuwe Van Gogh-tentoonstelling in het Drents Museum

Alle Drentse Vincents opgelet!

Tekst en foto: Drents Museum

Woon je in Drenthe en heb je een link met Vincent van Gogh? Heet je bijvoorbeeld Vincent, woon je in de Van Gogh-straat of op een van de plekken in Drenthe waar de beroemde kunstenaar ooit is geweest? Dan kun je op zondag 10 september gratis naar de nieuwe tentoonstelling Op reis met Vincent – Van Gogh in Drenthe in het Drents Museum.


Vincent van Gogh kwam in 1883 met de trein aan in Hoogeveen en trok vervolgens naar Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zweeloo. In de nieuwe tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Museum – te zien van 11 september 2023 tot en met 7 januari 2024 – worden de schilderijen, tekeningen en aquarellen getoond die Van Gogh tijdens zijn verblijf in Drenthe maakte.

Ter ere van deze nieuwe tentoonstelling heeft het museum een ludieke actie bedacht. Woon je in Drenthe en heb je een link met Vincent van Gogh, dan kun je nu via de website van het Drents Museum een gratis toegangsticket reserveren. Neem, naast je ticket, ook een officieel document mee waarmee je kunt laten zien dat een bijzondere link hebt met Van Gogh en dus op 10 september bij de gratis Van Gogh in Drenthe-dag hoort te zijn.

Voldoe je niet aan de voorwaarden maar wil je deze dag niet missen? Er zijn ook reguliere tickets te koop.


Laatste nieuws