5x de gezelligste food festivals in het noorden

Noteer deze evenementen alvast in de agenda.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock

Van een sprankelende cocktail tot de lekkerste (vega)burger: geniet deze zomer van de gezelligste – en lekkerste! – food festivals. We zetten voor je op een rij welke in Drenthe, Groningen en Friesland neerstrijken. 


MM Culinair

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus in Emmen. Proef de zomer tijdens MM Culinair! Tijdens dit sfeervolle festival, dat neerstrijkt op het Marktplein in Emmen, komen diverse restaurants uit de omgeving bijeen en presenteren ieder vanuit een eigen pagodetent een speciaal menu. Proef culinaire hoogstandjes, die op het festival gecombineerd worden met verrassende wijnen en speciaalbieren.

Rrrollend Groningen

Vrijdag 8 t/m zondag 10 september in Groningen. Eet je buikje rond tijdens Rrrollend Groningen, een driedaags food festival in het hart van de stad. Op de Ossenmarkt verzamelen namelijk tientallen trucks uit verschillende windstreken zich en de koks zorgen voor heerlijk eten en drinken én een portie gezelligheid.

Smaakmakers Festival

zaterdag 16 en zondag 17 september in De Wijk. Sluit de zomer in stijl af tijdens het Smaakmakers Festival. Dit culinaire evenement strijkt halverwege september neer aan de oevers van het riviertje de Reest, net buiten het Drentse dorpje De Wijk. Geniet samen met vrienden of familie van heerlijk eten uit diverse foodtrucks, en van gezellige livemuziek en kunstzinnige optredens.

Bourgondisch Beetsterzwaag

zaterdag 16 en zondag 17 september in Beetsterzwaag. Een drankje uit de Cocktailkar, versgebakken kibbeling van de Visseman en een portie “hippe frieten”: geniet van lekkere en verrassende gerechtjes en drankjes tijdens Bourgondisch Beetsterzwaag. Dit gezellige food festival vult halverwege september het Lycklamapark met tientallen eetkraampjes en podia voor livebands. De (klein)kinderen zijn ook op het festival welkom: voor hen zijn er speciale activiteiten.

Lekker Sneek Foodfestival

zaterdag 23 en zondag 24 september in Sneek. Eind september verandert de Veemarkthal in Sneek in een groot pop-uprestaurant waar van alles te beleven is. Tijdens de allereerste editie van Lekker Sneek Foodfestival presenteren ruim 20 lokale horecaondernemers hun beste gerechten en drankjes. Er is de hele dag livemuziek en er worden leuke activiteiten voor de kleintjes georganiseerd. Zij spelen, jij lekker eten!


Laatste nieuws