Nieuwe zomereditie van Noorderland nu verkrijgbaar

Vier de zomer met Noorderland!

De vakantieperiode breekt bijna aan! En om dat te vieren, ligt er nu een nieuwe, zomerse Noorderland-editie in de winkels, vol vakantiepret en inspiratie voor je eigen dagtrips, weekendjes weg of vakanties in ’t noorden.


De nieuwe editie is tot 22 augustus 2023 te koop bij grote verkooppunten, zoals supermarkten en boekhandels, in heel Nederland. Je kunt het nummer ook bestellen via onze webshop.

Voor deze nieuwe editie stapten we op de fiets en ontdekten we de meest prachtige kerkjes in Groningen. Want wist je dat er nergens anders op ons continent zo veel laatmiddeleeuwse kerken bewaard zijn gebleven als in Noord-Nederland? Voor zulke juweeltjes hoef je dus helemaal niet naar Frankrijk of Italië te reizen.

Ook onze vakantietips bewijzen maar weer eens dat in ons Noorderland genoeg bijzondere plekken zijn die je een buitenlands gevoel bezorgen. Zo dobberen wij deze zomer in het helderblauwe water van ’t Nije Hemelriek in Drenthe en wanen we ons in de “Sahara van Vlieland”, de grootste zandvlakte van Europa.

Het vakantiegevoel in huis halen? Daar hebben we natuurlijk ook aan gedacht. Duik bijvoorbeeld de keuken in met de fruitige bakrecepten van Friezin Tessa Couperus. Met haar taartjes tover je vanzelf een tropische verrassing op de (tuin)tafel.

En over tropisch gesproken: we bezochten voor dit nummer ook de allerbeste limoncellomaker, en die zit gewoon in Drenthe. En wat brengt je nog beter in vakantiesferen dan zo’n zomers Italiaans drankje, mét noordelijke twist? Giet het glas maar vol en geniet deze zomer met volle teugen. Dan zeggen wij alvast: proost op het goede leven; op naar een fantastische zomer! 


Laatste nieuws