Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De leukste adressen van Ameland

Lighthouse

Ameland is een eiland voor cultuurliefhebbers en sportievelingen. Je vindt er zandduinen, kilometers aan strand, maar ook veel boetiekjes, cafeetjes en restaurants. Noorderland tipt je de leukste adressen van Ameland. 

Kijk ‘ns omhoog

Aan de rand van Nes vind je lifestylewinkel De Rentmeester in landelijke en maritieme sferen. Kijk binnen ook eens omhoog naar de fraaie glas-in-loodkoepel uit 1920. 

Lekker struinen

“Heel bijzonder, gewoon Bij Risje” is de slogan van deze eigentijdse zaak in Ballum met damesmode en woonaccessoires. Wat de struinwinkel speciaal maakt zijn de zelfgemaakte souvenirs zoals handbeschilderde schelpen en oesters.

Het interieur van The Harbour geeft je direct het echte eilandgevoel

Bakje met body

Koffiehuys Ameland is de piepkleine maar knusse branderij aan het Kerkplein in Nes. Drink een vers gebrand bakje koffie met een stevige body, buiten op het terrasje, als “coffee to go” of neem een zakje bonen mee voor thuis.

Live cooking

Hip happen met het mooiste uitzicht op de Waddenzee. Dat kan bij The Harbour, in de haven van Ameland. Lekker met een lokaal gebrouwen blond bier, verse sappen of “drivers drink” in de loungebanken. Aanraders zijn de Fishmarket Friday en Sateh Saturday: live cooking, onbeperkt smullen. Handig: je kunt de veerboot al van ver zien aankomen.

Hotel Nobel is een niet te missen icoon op Ameland

Nobel: icoon

Nobel is een iconische plek op Ameland. In Ballum kun je terecht in het nostalgische cafédeel, op het loungeterras of in het restaurant. Een must om te proberen is de likeur Nobeltje. Tip: de luxe lunchproeverij. Een parade van kleine gerechtjes van de dinerkaart inclusief mini dessert. Overnachten kan in de luxe kerksuites van Nobel.

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: erikdegraaf/Adobe Stock, eigen beeld The Harbour en Hotel Nobel

Uittips
  • Iconic red and white lighthouse in the dunes of Ameland, the Netherlands