Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: prachtige villa in de Drentse bossen

Dit huis is een oase van rust.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: ALFRED+ / Funda

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Deze week: een prachtige villa in Emmen, met het bos als achtertuin! 

Oudste bossen van Drenthe

Groen, groener, groenst! Dat is het eerste wat we dachten toen we deze villa aan De Molenkamp in Emmen op Funda tegenkwamen. Deze fantastische woning staat aan de rand van de Emmerdennen, een van de oudste bossen van Zuidoost-Drenthe. Overal vanuit het huis heb je zicht op dit eeuwenoude bos en geniet je van veel rust en privacy. Wat een pareltje, niet? Wij dromen in ieder geval helemaal weg bij de grote (achter)tuin.

Uitzicht vanuit de tuin

Vanuit het huis stap je dus zó het bos in, maar ook het winkelcentrum van Emmen is op loopafstand. Daarnaast is het trein- en busstation dichtbij. Handig!

De woonkamer

Haagse School

De villa is in de jaren 30 gebouwd en heeft allerlei kenmerken van de Haagse School, een bouwstijl uit het interbellum. Het huis heeft een leien dak, een in het oog springende schoorsteen en nog originele glas-in-lood en gietijzeren ramen.

Het heeft maar liefst zeven (slaap)kamers en twee badkamers. En niet alleen mensen met groene vingers kunnen hier hun hart ophalen, maar ook echte keukenprinsen en -prinsessen: zij kunnen zich helemaal uitleven in de grote woonkeuken, mét design Boretti-oven.

De grote keuken

Nieuwsgierig geworden? Op Funda kun je alle foto's en de volledige beschrijving bekijken.

De villa – met een woonoppervlakte van maar liefst 282 vierkante meter en een perceel van 3229 vierkante meter – staat sinds een aantal weken te koop voor €998.000 k.k.