Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste uittips voor de komende maanden

Doe inspiratie op met deze uitjes.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Groninger Museum, iStock, eigen beeld

Nog geen leuke plannen gemaakt voor de komende weken? Met deze activiteiten in het noorden hoef jij je niet te vervelen!

 

Foto: Groninger Museum

The Art of Hipgnosis

Heden t/m zondag 7 mei | GR

Groningen: Sinds de jaren 70 hangen miljoenen tienerkamers er vol mee: afbeeldingen van het Londense ontwerpduo Hipgnosis. Toch bleven deze kunstenaars, die iconische albumhoezen voor grote internationale artiesten zoals Pink Floyd en Paul McCartney ontwierpen, voor velen onbekend. Daar wordt verandering in gebracht door het Groninger Museum met de nieuwe tentoonstelling The Art of Hipgnosis.

UittipsNationale Theaterweekend

Vrijdag 27 t/m zondag 29 januari | NL

Heel Nederland:
Nederlandse theaters hebben door de coronacrisis veel te verduren gehad en daarom worden zij tijdens het Nationale Theaterweekend flink in het zonnetje gezet. Gedurende het weekend wordt er een breed scala aan gratis activiteiten georganiseerd en kun je voor slechts 10 euro per persoon een voorstelling naar keuze bijwonen.

Nationale Tuinvogeltelling

Vrijdag 27 t/m zondag 29 januari | NL

Heel Nederland: Zie je de huismus, koolmees of de merel? Het laatste weekend van januari kun je weer meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling door een half uur lang alle vogels te tellen die een bezoek brengen aan je tuin of balkon. De resultaten worden gecombineerd met andere tellingen die de Vogelbescherming inzicht geeft in de ontwikkeling en bescherming van vogels in Nederland.

Gluren bij de Buren

Zondag 5 februari | NL

Heel Nederland: Tijdens Gluren bij de Buren staan deuren door het hele land wagenwijd open voor nieuwsgierige buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Gastvrije buren verwelkomen de wijk om te komen genieten van lokale amateurkunstenaars, zoals jazztrio’s, balletdansers en andere podiumbeesten. Naast dat je lokaal talent ontdekt, is het ook een leuke manier om buren te ontmoeten.

Het Grote Gebeuren

Zaterdag 11 februari | GR

Groningen:
Boekenwurmen en taalfanaten opgelet: begin februari wordt Het Grote Gebeuren georganiseerd, het enige echte literatuurfestival van het noorden. Het festival biedt in het Forum van Groningen een podium aan bekende schrijvers, zoals Julia Franck en Freek de Jonge, en allerlei nieuwe talenten. Dit jaar is er extra veel aandacht voor vrouwen in de literatuur en de literaire betekenis van de stad Groningen.