Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe uitkijktoren in de Eemsdelta 'Golf van Termunterzijl'

Opbouw uitkijktoren

Tekst: Groninger Landschap | Fotografie: Geert Job Sevink

In het nieuwe recreatiegebied de Kleine Polder heeft het Groninger Landschap een nieuwe uitkijktoren geplaatst. Vanaf de ‘Golf van Termunterzijl’, zoals het uitkijkpunt heet, kijk je uit over de Eemsdelta. 

Op het hoogste punt van de toren zie je aan de ene kant Termunten en Termunterzijl en aan de andere kant kijk je uit over de dijk naar de Eems. De toren is onderdeel van culturele landmarks van Sense of Place, een serie landschapsprojecten langs de Friese en Groningse waddenkust.

Het Groninger Landschap heeft de polder bij Termunterzijl opnieuw ingericht zodat het een aantrekkelijke plek is om te verblijven. Aan de westzijde vind je mogelijkheden voor recreatie, met een speeleiland, wandelpaden en een zwemvijver met strandje. De oostzijde is voor natuur ingericht, met onder andere natuureilanden, een zwaluwwand en vegetatie.

Locatie

De uitkijktoren is vrij te bezoeken en er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij de ingang van de polder. De polder heeft geen eigen adres. Er loopt een weggetje vanaf de Antoni Verburghwijk richting gemaal Rozema (Mello Coendersbuurt 1, 9948 PL Termunterzijl), de polder ligt rechts van dit weggetje.

Geen categorie
  • Opbouw uitkijktoren Kleine Polder Termunten. Foto: Geert Job Sevink