Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Van theepot tot lamp: een creatieve DIY uit Groningen

Tekst en fotografie: Max de Krijger

Doe eens gek, maak van een theepot een schemerlamp! Ellen Vesters uit Groningen doet dit al jarenlang vol passie en overgave onder de naam van haar creatieve bedrijf Gekkleurd. Ze is gek op kleur en op creatief bezig zijn: ‘Dit is voor mij heel rustgevend. Een soort yoga.’

Een droomplek

Achter het opvallend gekleurde woonhuis in het Groningse Hoogkerk heeft Ellen Vesters (40) haar eigen droomplek gevonden waar ze helemaal losgaat, maar ook even zen kan zijn. We gaan bij haar op bezoek en kijken gelijk bij binnenkomst onze ogen uit: alles in het atelier heeft, net als Ellen zelf, een duidelijke en kleurrijke retrostijl: de geel geverfde muren hangen vol porseleinen bordjes en geinige kreten, de tegels op de vloer hebben een druk patroon, op tafel liggen her en der lapjes stof en er liggen overal vrolijke hebbedingen en sieraden, ook door Ellen zelf gemaakt.

Lampen van theepotten

Maar in de oranje vintage buffetkast staat pas echt dé trots van Ellen: haar lampen, gemaakt van beschilderde theepotten en herbruikt textiel. Op tafel liggen oude gordijnen en rokken met geinige printjes klaar om straks verknipt te worden tot lampenkap, die straks bovenop een theepot wordt gezet. ‘Ik ga heel vaak naar kringloopwinkels, onder andere om oude theepotten te vinden. Recyclen is nu heel populair, maar ik doe het al jarenlang. De potten die ik er dan koop moeten goed en mooi zijn, er mogen dus geen barsten in zitten,’ legt ze uit.

Meer lezen

Verder lezen? Het volledige verhaal over de theepottenlampen van Ellen Vesters verscheen in Noorderland 2022-8. Dit nummer is nu te koop in de winkel en in onze online webshop. In dit nummer bezochten we landgoed de Slotplaats in het Friese Bakkeveen, somden we leuke cadeautjes uit het noorden op en ontdekten we het Holtingerveld in Drenthe. Dit – en nog veel meer! – lees je nu in onze nieuwe editie.