Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de leukste foodfestivals van het noorden

the pouring of fruit cider into two glasses in the hands

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: iStock

Geniet deze nazomer van de leukste foodfestivals in het noorden! Strijk er neer voor een lekker lokaal hapje of een bijzondere cocktail, en geniet ondertussen van (live)muziek en een gezellige sfeer. We zetten voor je op een rij welke foodfestivals de komende tijd in Drenthe, Groningen en Friesland te vinden zijn. 

Wild Festival

Vrij 9 en za 10 sept | GR

Groningen:
Ontdek het Wild Festival in Groningen, een plek waar je bijzondere bieren, natuurwijnen en ciders kunt proeven. De drankjes hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn ontstaan door wilde en spontane vergisting. Het resultaat zijn bijzondere smaken en unieke verhalen. De lokale brouwerijen uit Groningen presenteren hun dranken, daarnaast vind je er heerlijk eten van De Wilde Slager en Wilde Wadoesters.

Tijd: vrij 18.00-23.00 uur, za 14.00-23.00 uur

Kosten: vanaf €15,99 p.p.

Opgave en info: wildfestivalgroningen.nl

Festival der Zoete Verleidingen

Vrij 16 t/m zo 18 sept | DR

Fluitenberg: Ben je een echte zoetekauw en dol op bakken? Dan kun je het derde weekend van september je hart ophalen in de tuin van De Schildhoeve, waar het Festival der Zoete Verleidingen plaatsvindt. Aanschouw bekende patissiers in het baktheater, wandel over de kronkelpaadjes in de (moes)tuin, en doe mee aan een van de workshops. Er worden bakworkshops gehouden zoals koken met karamel en bakken met thee, maar ook andere creatieve workshops gericht op fotografie en foodstyling.

Tijd: 10.00-18.00 uur

Kosten: €8,50, kinderen t/m 12 jaar gratis

Info: festivalzoet.nl

Gastronomie Festival

Za 17 sept | GR

Groningen: Smulpapen opgelet! Op het Gastronomie Festival proef je de culinaire smaakrevolutie van het noorden. Verschillende restaurants, chefs, specialiteitenwinkels en lokale producenten presenteren op het voormalige Suikerunieterrein hun heerlijke gerechten, dranken en bijzondere streekproducten, waar je als gast van kunt gaan genieten.

Kosten: €21,75 p.p.

Info: gastronomiefestival.nl


Bourgondisch Beetsterzwaag 

Za 17 en zo 18 sept | FR

Beetsterzwaag:
Geniet van lekker eten in de buitenlucht tijdens Bourgondisch Beetsterzwaag. Dit culinaire evenement, te vinden in het Lycklamapark, biedt een podium aan regionale smaakmakers en foodtrucks uit het hele land. Geniet twee dagen lang van tongstrelende hapjes, bijzondere bieren en mooie wijnen. Ondertussen vermaken de kids zich op het kinderveld en zorgen bands en theatergezelschappen voor een gezellige sfeer.

Tijd: za 15.00-00.00 uur, zo 13.00-21.00 uur

Kosten: gratis toegang

Info: bourgondischbeetsterzwaag.nl

Smaakmakers Festival

Za 17 en zo 18 sept | DR

De Wijk:
Strijk deze nazomer neer aan de oevers van het riviertje De Reest, dicht bij de dorpjes De Wijk en IJhorst en op de grens van Drenthe en Overijssel. Daar vindt in september het Smaakmakers Festival plaats. Geniet samen met vrienden of familie van heerlijk eten uit diverse foodtrucks, en van gezellige livemuziek en culturele optredens.

Tijd: za 14.00-22.00 uur, zo 11.30-20.00 uur

Info: smaakmakersfestival.nl


Geen categorie
  • the pouring of fruit cider into two glasses in the hands