2 t/m 31 augustus: meesterwerk Rembrandt te zien in het Drents Museum

Lees ook

Tekst: Drents Museum | Foto: Rembrandt – De vaandeldrager (1636), collectie Rijksmuseum Amsterdam

Dankzij een bijzondere samenwerking reist schilderij De vaandeldrager van Rembrandt momenteel langs de twaalf provincies van Nederland. In de zomer doet De vaandeldrager Drenthe aan en is het beroemde meesterwerk van 2 tot en met 31 augustus te zien in het Drents Museum in Assen. Om iedereen kennis te laten maken met dit meesterwerk is het museum op zondag 14 augustus de hele dag gratis te bezoeken.

De vaandeldragerIn zijn dertigste levensjaar schilderde Rembrandt deze monumentale vaandeldrager. Het is een ambitieus meesterstuk, waarin hij wilde laten zien wat hij kon. In de gezichtstrekken is Rembrandt zelf te herkennen. Hij kijkt ons van bovenaf stoer aan: met zijn krijgshaftige snor, dolk, zwaard en grote witte vlag is het duidelijk dat er niet met hem te spotten valt.
Gratis toegangOp zondag 14 augustus is de toegang gratis in het Drents Museum. Het museum wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met De vaandeldrager van Rembrandt. Bovendien worden er die dag allerlei activiteiten rondom het meesterwerk georganiseerd. Zo is er een theatrale vertelling over het werk en leven van Rembrandt. Kijk voor het actuele programma en het online reserveren van tickets voor 14 augustus op de website van het Drents Museum. 

Over het schilderij
De vaandeldrager
 werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt, VriendenLoterij en het Rijksmuseum Fonds. De rondreis door Nederland wordt mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de VriendenLoterij. Na de rondreis is Rembrandts Vaandeldrager blijvend te bewonderen op de Eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook