Het lammetjesseizoen is begonnen op Texel: ontdek het met deze Lammetjesradar

Tekst: VVV Texel | Foto: georgeclerk / iStock

Het Waddeneiland Texel staat bekend als een waar lammetjes-walhalla. Ontdek zelf waar de pasgeboren lammeren op het eiland te vinden zijn met de heuse Lammetjesradar, die deze week live is gegaan. Met deze radar is lammetjes spotten op Texel nog leuker en gemakkelijker!

Naar verwachting worden er tussen februari en half april 22.000 lammetjes op het Waddeneiland geboren. De eerste lammetjes lopen zelfs al in de wei en daarmee is het lammetjesseizoen officieel aangebroken. Een heugelijk moment, want op Texel betekent dit echt het begin van de lente.

De Lammetjesradar toont dagelijks waar de dartelende lammeren zich op het eiland bevinden. Nu is dat nog maar één locatie; volgende maand vindt er naar verwachting een geboortegolf plaats op Texel en zal de radar zich al snel vullen met tientallen nieuwe locaties. Deze informatie komt van de schapenboeren, die de actuele locaties doorgeven. Aangezien de schapen en hun lammetjes zich vaak verplaatsen, delen de schapenboeren regelmatig de nieuwe locaties via WhatsApp met de Lammetjesradar, waardoor de radar constant wordt vernieuwd. Naast de locaties sturen de boeren ook foto’s van hun kudde toe. Die zijn te bewonderen op het Instagramaccount van de Lammetjesradar.

De live radar is ideaal voor iedereen die de schattige lammetjes wil spotten, een wandel- of fietsroute erlangs wil uitstippelen of op zoek is naar fotogenieke locaties. Al fietsend en wandelend langs de weides beleef je het echte voorjaarsgevoel op het eiland!

Laatste nieuws